fbpx

Snakk med oss

Telefon 22 10 44 89

Besøk oss

Oslo, Trondheim og Budapest

Skriv til oss

Kontaktskjema

Sentralbordet er åpent

Man-tor 09 til 16 (fredager 09 - 15)

Hente og sende røntgenbilder mellom tannklinikker

I denne artikkelen kan du lære mer om:

  • Hvordan hente ut røntgenbilder fra tannklinikk
  • Hvordan sende røntgenbilder
  • Form og kvalitet på røntgenbilder

I dag har de aller fleste tannklinikkene digital røntgen. Det betyr at røntgenbildene blir lagret som bilder på en datamaskin. Når disse bildene skal vurderes er det viktig at de har så god kvalitet som mulig. Det innebærer at filene må overføres digitalt mellom brukerne.

I hvilke format ønsker vi røntgenbilder?

Ikke papirkopier. Papirkopier er ikke bra nok til å kunne vurdere røntgenbilder. Ofte er disse skrevet ut av en ordinær kontorskriver på vanlig papir. Det er ikke godt nok til å vurdere røntgen. Tannlegene kan ikke bruke dette til å stille diagnoser, beskrive funn og lage behandlingsplaner. Disse bildene er ofte heller ikke kalibrert og da kan man ikke måle på bildet.

Send oss røntgenbildene kun som digitale filer.

Vi har opplevd at det finns tannklinikker, som ikke kan bruke programvaren hvor røntgenbildene er lagret. Disse vil ofte si at det ikke går eller at man ikke kan lagre røntgenbilder på CD. Da må man gå på menyvalg "fil", velg eksport og lagre på CD. Verre er det ofte ikke.

CT-scan, CBCT eller 3D-røntgen

OralCare benytter CT-scan i planlegging av implantat og noen ganger i andre behandlingssammenhenger. Vi er da nødt til å ha CT-filer i dicom-format. Dette er en internasjonal standard for cd-bilder og sammensetningen. Det er ikke mulig å se på disse filene uten en spesiell programvare.

Kan dere hente røntgenbilder hos min tannlege?

Nei. Dette må du gjøre selv.

Kan tannlegen min nekte å hente ut røntgenbilder og journal?

Det skal vanskelig kunne ses en fornuftig grunn til at en tannlege skal kunne nekte å levere ut en journal. Man har rett til innsyn i journal. Og man kan kreve utskrift av journal, mot et maks gebyr satt av staten.

Hvordan sender jeg røntgenbilder til dere?

Bildene kan sendes til oss på en CD-plate i vanlig post. Send dette til OralCare AS, Pb 49 Linderud, 0517 Oslo.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta nyttig informasjon

Please wait

Copyright © OralCare AS