Tannimplantat er den moderne måten å erstatte en manglende tann

OralCares tannleger og oralkirurger har lang erfaring med store og små behandlinger med tannimplantat. Alt fra å erstatte en tann til å rekonstruere hele tannløse kjever.

Vi lager også midlertidig tannløsning, slik at du slipper å gå uten tann/tenner.

Implantat og krone.

Behandlingen kan utføres i overkjeve og underkjeve.

Mer informasjon.

Erstatt tre tenner med implantat

med 2 implantat og 3-ledds bro. Det kan også være mulig å sette inn 3 enkeltimplantat med kroner.

Behandlingen kan utføres i overkjeve og underkjeve.

Tre manglende tenner kan erstattes med to implantat og bro

løsning med faste tenner i løpet av få dager.

Behandlingen kan utføres i overkjeve, underkjeve, eller begge kjever samtidig.

Mer informasjon.

Erstatt flere tenner

Andre løsninger med implantater kan erstatte alt fra 4 tenner eller mer.

Behandlingen kan utføres i overkjeve og underkjeve.

Erstatt flere manglende tenner med implantat
Alternative løsninger hvis man ikke kan eller vil ha implantat

Tannbro: Det kan være mulig å sette på en tannbro hvis du har tenner ved siden av der du mangler tenner, og broen festes i de tennene. Hvis broen skal ersatte mange manglende tenner, må det vurderes i hvert enkelt tilfelle, og kan kreve at broen festes i flere tenner for stabilitet. Les mer om tannbro

Protese: Les om protese ved å klikke her.

Ofte stilte spørsmål

Er det risiko med å utføre behandling med tannimplantat?

Som ved alle typer kirurgiske inngrep er det alltid risiko. Selv om dette skjer ekstremt sjeldent, så blir man informert av tannlege om potensiell risiko som gjelder din situasjon.

Kan alle få tannimplantat?

Det er enkelte sykdommer og tilstander som gjør at implantatkirurgi ikke kan utføres, og noen som har større risiko enn andre. Personer som røyker har høyere komplikasjonsfare enn de som ikke røyker. Tannlegen vil diskutere slike ting med hver enkelt pasient på bakgrunn av helseskjema som blir utfylt ved første time.

Hvor lenge varer tannimplantat?

Tannimplantat har ingen «best før»-dato eller en utgangsdato. Det er hver enkelt persons evne til å følge opp dette med egenrenhold og regelmessig oppfølging med tannlege/tannpleier som avgjør levetiden til implantat. Implantat er tross alt en erstatning for personens egne tenner, som av en eller annen årsak måtte trekkes. Ingen erstatninger kan bli like gode som originalen, nemlig kroppens egne tenner. Slik at det finnes ingen garantier. Men følger man opp dette på en ordentlig måte kan tannimplantat gjerne holde livet ut.

Vil kroppen min akseptere implantat?

Implantater er lagd av titan, som kroppen aksepterer fullt ut. Dette er det samme materialet som man bruker ved feks benbrudd. Kroppen aksepterer titan nesten som sitt eget vev. Titan vokser fast i kjevebenet og fungerer som en kunstig tannrot for en ny tannkrone.

Kontakt OralCare

Har du spørsmål om tannbehandling hos OralCare? Eller ønsker å bestille time? Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg. Eller ring oss på 22 10 44 89.