Tett igjen uønskede mellomrom, fjern flekker og få symmetriske tenner med skallfasetter

Med skallfasetter kan man endre utseende på tenner, tett igjen gliper og mellomrom.

Skallfasetter er tynne lag av porselen som limes på en tann, sammenlign gjerne med en fingernegl som ligger på en finger. Skallfasetter kan få slitte tenner til å se naturlige og sunne ut.

Når man skal sette på skallfasetter, slipes en liten del av fortann/fortenner bort, og man får limt på et skall av porselen. Det som er viktig å huske, er at i de fleste tilfeller ikke vil være bra nok å sette skallfasett på bare én tann, men at man som oftest må gjøre det på fire eller flere fortenner.

Det er ikke alle som kan få skallfasetter, da det er veldig avhengig av hver enkelt persons tannsituasjon. For de som ikke kan få skallfasetter, kan tannkroner være en løsning.

Oralcare bruker en type skallfasetter som heter E.max.

Når vi utfører en konsultasjon, vil du få en spesifisert skriftlig pris før behandlingen kan starte. Behandling kan ikke starte samtidig som vi utfører en konsultasjon.

Behandlingsforløp

Før eventuell behandling kan starte hos OralCare, må man komme for en konsultasjon.

Litt avhengig av situasjonen, kan tannlege kreve at det lages en studiemodell eller at Smiledesign må utføres før behandling kan starte. Dette gjøres for å planlegge hvordan sluttresultatet skal være. For å lage modellen, tar tannlege avtrykk av dine tenner. Avtrykk sendes til tanntekniker. Etter 2 uker er modellen ferdig, og man må komme inn til tannlege for å se på modellen og gjøre eventuelle endringer.

Etter man har godkjent modellen og er enig med tannlegen, kan det settes opp avtale til å starte behandlingen.

Hvis det er mye tannstein eller belegg på tenner, kan det være nødvendig med en rens av tenner før behandling kan starte.

Del 1: Slipe ned tenner, ta avtrykk som sendes til tanntekniker, sette på midlertidig fasetter.

Ventetid før skallfasetter er ferdig: 2 uker.

Del 2: Hvis du er fornøyd med fasong/størrelse og farge, limes skallfasetter fast. Etter skallfasetter er limt fast, er det ikke mulig å gjøre endringer.
Hvis man ikke er fornøyd med fasettene før påliming, sendes de tilbake til tanntekniker. Man må da vente ytterligere 2 uker til neste timeavtale.

Varighet

Skallfasetter kan vare i mange år, men det er ingen garanti at skallfasetter varer et spesifisert antall år. Dette er noe som vil være veldig forskjellig fra person til person.

Den som får satt på skallfasetter må være flink med egenrenhold, og jevnlig besøk hos tannlege for sjekk & rens av tenner.

Skallfasetter er ikke noe man skal ta lett på. Man må forberedt på å måtte bytte skallfasetter senere i livet.

Skallfasetter kan falle av, men vanligvis kan det limes på igjen. Hvis samme skallfasett faller av flere ganger, må det vurderes å lage en tannkrone.

Unge personer som ønsker skallfasetter, kan bli henvist til kjeveortoped for utredning. Dette gjelder spesielt de som ønsker å tette mellomrom mellom tenner eller har andre tannstilling-problemer. Kjeveortoped tar da stilling til om det er bedre med tannregulering enn å starte på behandling med skallfasetter.

Pris på skallfasetter

OralCare får ofte forespørsler om estetisk tannbehandling med skallfasetter. Her kan du se hvordan pris på skallfasett er oppbygd.

Først må man bestemme hvor mange tenner man må sette skallfasett på. Dette er avhengig av hva man skal endre på med smilet.

Pris per skallfasett x antall tenner = pris du må betale for skallfasetter. (Gå til vår Prisliste for pris pr. E.max skallfasett)

Første konsultasjon er ikke inkludert i pris. Eventuell studiemodell og rens av tenner kommer i tillegg til skallfasett-pris.

Ansiktssymmetri

En annen måte å estimere pris på er at man regner kun antall i partall, det vil si to, fire eller seks skallfasetter per kjeve. Hvorfor? Om du trekker en senterlinje midt på ansiktet ditt og tenker at man setter på likt antall skallfasetter på hver side, så blir resultatet pent og symmetrisk.

For eksempel: Har man mellomrom mellom to fortenner kan man ikke konsekvent sette på to fasetter. Husk at en tann må bli gjort større for å fylle det uønskede mellomrommet. Dette gjør at tennene vil bli bredere enn de var. For å forhindre denne effekten, kan man sette fasetter på flere tenner og fordele mellomrommet man fjerner, på flere tenner.

Kontakt OralCare

Har du spørsmål om tannbehandling hos OralCare? Eller ønsker å bestille time? Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg. Eller ring oss på 22 10 44 89.

Ring oss