Lite ben i bakerst i øvre kjeve? Slik får du faste tenner likevel

Zygoma-implantat settes helt opp i kinnbenet. Resultat for deg: Faste tenner. Raskt.

Men det vi gjør aller først er å ta 3D-røntgen (CBCT) av hodeskallen din. På røntgenbildet kan kirurgen se hvor og hvordan implantat kan settes inn.

Uheldigvis finner kirurgen sjelden optimale benforhold.

Det har seg nemlig slik at kjeveben kan svinne hen. Og ikke nok med det; kjevebenet kan også være ujevnt, deformert, smalt eller mangle høyde.

Alt dette skaper utfordringer for vårt mål: Gi deg faste, pene tenner. Raskt.

Slik løste vi det før

Før utførte vi sinusløft for å bøte på problemet med lite ben under bihulene. Det var det vi kunne tilby som behandling i slike situasjoner.

Noen ganger blir implantat satt inn samtidig med sinusløftet. Andre ganger må vi se om sinusløftet faktisk blir til fast ben før implantatet blir satt inn.

Ulempen med sinusløft: Usikrere prognose, behandling tar lengre tid og du må bruke protese i opptil 1 år.

Sinusløft enkelt forklart: En behandling som «stjeler» plass oppover i bihulen ved at det blir lagt inn benmasse. Dette skal da senere bli til ben og slik skape ny plass til implantat.

Slik løser vi det nå

I de siste årene har vi løst problemet på annen måte. Når det er lite ben, og vanlig All on 4 er umulig, løfter vi blikket og ser etter ben lenger opp på røntgenbildet; nemlig kinnbenet.

Figur 1: Zygoma-implantat en side. Alternativ ville vært sinusløft.
Figur 2: Zygoma-implantat sammen med ordinære implantat.

FØR: SINUSLØFT

Markert med rødt omriss, lagt inn kunstig benpulver. Lang behandling, ofte flere operasjoner. Bruke løs protese i opptil 1 år.
NÅ: ZYGOMA
Zygoma-implantat / kinnben implantat
Zygoma-implantat, er lange implantat festet i kinnbenet; kinnben-implantat. Gir faste midlertidige tenner på 4 dager.

Zygoma-implantat settes opp i kinnbenet. Sammen med vanlige implantat foran i kjeven, gir dette faste midlertidige tenner allerede etter få dager.

La oss gjøre en sammenligning:

Oppsummering: Zygoma-implantat tar i bruk eksisterende ben i stedet for å prøve å lage nytt ben eller bruke små/korte implantat.

Så, OralCares behandlere gjør aldri sinusløft? Jo, men kun når det er nødvendig.

For eksempel når vi skal sette inn ett implantat mellom eksisterende tenner og det er lite ben under bihulene. Da kan ikke Zygoma-implantat brukes.

Oppsummering Zygoma-implantat

  • Slipper å bruke gebiss under behandlingstiden
  • Gir faste midlertidige tenner etter få dager
  • Brukes sammen med vanlige implantat foran i kjeven
  • Benyttes når alle tenner skal erstattes
  • Gir god tyggefunksjon på tannerstatningen

Hvem kan gjøre slik behandling?

Zygoma-implantat krever kirurg med erfaring. OralCare bruker en spesialisering som heter «spesialist i maxillofacial kirurgi» til slik type behandling.

Har du tannlegeskrekk?

Da kan du slappe helt av. Denne behandlingen gjøres i full narkose. Når du våkner, er operasjonen utført. Det som står igjen da er arbeidet med tannerstatning og dette gjøres i våken tilstand.

Gjør det vondt?

Selve operasjonen blir gjort i full narkose. Da kjenner du selvfølgelig ingenting.

Etter operasjonen kan du oppleve dunking, ømhet og ubehag. Du får utskrevet resept på smertestillende tabletter. Ubehaget skal gradvis avta over de neste ukene.

Graden av ubehag kommer også an på om det blir trukket tenner samtidig med implantatene. Om du har trukket en tann før, så vet du hvordan det kjentes etterpå.

Hva kan gå galt med implantatene?

Som med alle medisinske prosedyrer, kan det også her skje uventede komplikasjoner her. Selv om risikoen er liten, er det en viss sjanse for å oppleve uønskede komplikasjoner som post operative problemer, reaksjoner på medisiner, og i verste fall tap; av implantat. Før operasjonen får du utfyllende informasjon om dette.

Hvor kan behandlingen utføres?

Denne operasjonen utføres bare hos OralCare Budapest. Men innledende undersøkelse kan utføres hos OralCare Oslo.

All-on-4® er et registrert varemerke eid av Nobel Biocare Services AG. All informasjon på denne websiden er skrevet til pasientopplysning og ikke konkrete medisinske råd. OralCare AS eier rettigheten til innholdet på denne websiden og det gis ikke adgang til kopiering eller bruk av innhold på noe vis uten skriftlig tillatelse.

Kontakt OralCare

Har du spørsmål om tannbehandling hos OralCare? Eller ønsker å bestille time? Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg. Eller ring oss på 22 10 44 89.

Ring oss