Rotfylling / rotfylle fortann, hjørnetann og jeksel (endodontisk behandling)

Å rotfylle en tann er en behandling som utføres for å redde en skadet eller betent tann ved å fjerne infisert vev fra tannens indre. Hovedmålet med rotfylling er å bevare tannen i munnen din og forhindre at den må trekkes.

Når er det nødvendig å rotfylle tann?

Rotfylling kan være nødvendig når tannen er alvorlig skadet på grunn av dype karies, tannskader eller infeksjon. Hvis det ikke utføres en rotfylling i slike tilfeller, kan tannen bli smertefull, og infeksjonen kan spre seg til omkringliggende vev. Rotfylling er en vanlig tannbehandling som har hjulpet mange mennesker med å redde tennene sine og opprettholde god munnhelse.

Illustrasjon av rotfylling

Slik utføres normalt en rotfylling:

  1. Lokalbedøvelse: Før behandling starter, vil tannlegen gi lokalbedøvelse for å sikre at du ikke føler smerte under behandlingen.
  2. Tilgang til tannens indre: Tannlegen vil bore en liten åpning i tannen for å få tilgang til tannens indre myke vev som inneholder nerver og blodkar.
  3. Fjerning av infisert pulpa: Den infiserte eller betente pulpa fjernes nøye med spesialverktøy. Tannlegen vil deretter rense innsiden av tannen for å fjerne eventuell gjenværende infeksjon.
  4. Forming av rotkanalen: Rotkanalen, som er det hule området inne i tannen der pulpa tidligere var, blir deretter formet ved hjelp av spesialverktøy. Dette hjelper med å forberede rotkanalen for fyllmateriale.
  5. Fyllmateriale: Et materiale blir brukt til å fylle rotkanalen. Dette forhindrer ytterligere infeksjon og styrker tannens struktur.

Rotfylling-behandling kan kreve at du må ha behandling over flere timeavtaler. Men dette er noe tannlegen informerer deg når du kommer til undersøkelse/behandling.

Tannlege Emir
Tannlege Emir er én av flere tannleger hos OralCare som utfører rorbehandling.
Etter rotfyllingen er utført

Etter at rotbehandlingen er fullført, må man lukke hullet i tannen, dette gjøres ofte med en tannfylling av kompositt.

I noen tilfeller kan det være nødvendig å plassere en krone (metallfri tannkrone eller porselenskrone på tannen for å gi ekstra styrke og beskyttelse, spesielt hvis mye av tannens opprinnelige struktur er blitt fjernet.

Hos noen kan det også være nødvendig en stift, som gjør at fylling/tannkrone sitter bedre fast. Stift brukes ofte der stor del av tannen er ødelagt/borte.

Rotfylling i narkose

Vi tilbyr rotfylling i narkose for den som ikke greier å få utført behandlingen med vanlig lokalbedøvelse. Kontakt oss for mer info.

Pris på rotfylling

Pris på rotfylling er delt opp, ut i fra hvilken tann det er. Noen tenner har 1 kanal som må rotfylles, andre tenner har 2-4 kanaler. Mer kanaler betyr mer jobb, som igjen betyr at det vil koste litt mer. Vennligst se vår prisliste for våre rotfylling-priser.

Husk også at i tillegg til rotfylling er totalprisen avhengig av om det kan settes på en tannfylling, eller om det må brukes en tannkrone.

Har du allerede mottatt pris?

Har du mottatt pris hos en annen tannklinikk, og ønsker vår pris på samme behandling? Send oss et bilde av kostnadsoverslag, så gir vi deg vår pris på samme behandling. Fyll ut kontaktskjema, så sender vi deg en e-post du kan svare på med bilde av kostnadsoverslag.

Kontakt oss for info & timebestilling

Ring oss på 22 10 44 89 eller Fyll ut kontaktskjema hvis du har spørsmål eller ønsker å bestille time.

Kontakt OralCare

Har du spørsmål om tannbehandling hos OralCare? Eller ønsker å bestille time? Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg. Eller ring oss på 22 10 44 89.