fbpx

Snakk med oss

Telefon 22 10 44 89

Besøk oss

Oslo, Trondheim og Budapest

Skriv til oss

Kontaktskjema

Sentralbordet er åpent

Man-tor 09 til 16 (fredager 09 - 15)

Typer røntgen brukt i tannklinikk

Intraoral røntgen

Intraorale røntgenbilder er småbilder, som tas i tannlegestolen. Intra betyr innenfor og oral betyr munn. Så de betyr på godt norsk røntgenbilder tatt inne i munnen. Disse har høy oppløsning ofte og brukes til å vurdere hull i tennene og betennelser i tannroten. Når man ta fullstatus tas mange slike bilder og man får god oversikt over tannstatusen.

Intraoral røntgen

OPG, panoramarøntgen eller ortopantogram

Kan også kalles ekstraoral røntgen, som betyr at det er et bilde tatt utenfor munnen. Panoramarøntgen gir en omfattende oversikt over munnens tilstand, tenner, kjeveben, bihuler, benvev og bløtvev. Uvurderlig ved vurdering av visdomstenner og nervebaner og gir indikasjon på mulighet for innsetting av implantat. OBS! OralCare henviser alle som skal ha implantat til CT-scan, da OPG alene ikke er godt nok til bruk for innsetting av implantat.

OPG, panoramarøntgen eller ortopantogram

CT-scan, CBCT eller 3D-røntgen

Opptaksteknikken som brukes i CBCT gjør det mulig å rekonstruere snittbilder til et 3-dimensjonalt røntgenbilde - mye likt bildene fra et vanlig medisinsk CT.

CT-røntgen eller CBCT, kalles på folkemunne 3D-røntgen. Dette er røntgen, som lar seg vurdere i spesiell programvare. Man kan bevege seg i røntgenbildet og måle seg frem til å finne nøyaktig den informasjonen man trenger. Dette er nødvendig for å vurdere og utføre en trygg innsetting av tannimplantat.

Andre eksempler på når det er nødvendig er i forbindelse med lokalisering av retinerte visdomstenner i og nervebaner i nedre kjeve og cyster og anomalier i kjevebenet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta nyttig informasjon

Please wait

Copyright © OralCare AS