Hva koster det å ordne ett hull?

En gjenganger på et tannlegekontor er kunder som ringer og spør om pris for å ordne ett hull. Dessverre er dette umulig spørsmål for resepsjonist/tannlege å svare på.

En samtale går oftest slik:

Kunde: Hva koster det å ordne et hull?

Resepsjonist: Det er forskjellig pris etter hvor stort hullet er.

Kunde: Ja, med det er bare et lite hull…

Resepsjonisten: Tannlegen må se på tannen for å kunne gi en pris, men prisen starter på x kr for 1 flate, så øker prisen etter hvor mange flater det er.

Kunde: Flate?

Og slik fortsetter det.

Dette bildet viser en tann, med navn på de forskjellige «flatene».

Tannlegen bruker lengre tid og mer materiale på å reparere når hullet er på 2 eller 3 flater, enn bare 1 flate. Derfor er også tannlegens honorar større.

Materialtyper tannlege bruker til fyllinger

Hvilket materiell tannlegen bruker på sin tannklinikk har også noe å si på prisen, da det er mange forskjellig typer. Kompositt er den vanlige typen som blir brukt til fyllinger, men her at det også forskjell mellom innkjøpspris for tannlege, som kan ha noe å si om prisen.

Stort hull

Om det er et stort hull og en stor del av tannen er ødelagt så anbefales normalt ikke komposittfylling. Som oftest legger en tannlege 1-, 2- eller 3-flate fyllinger, mens større skader krever noen ganger porselensinnlegg eller tannkrone.

Kontakt OralCare

Har du spørsmål om tannbehandling hos OralCare? Eller ønsker å bestille time? Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg. Eller ring oss på 22 10 44 89.