Liker ikke tannlege, men trenger nytt smil

Heidi hadde ikke vært hos tannlege på 14 år. Tannlegeskrekk og tanker om kostnader hadde holdt henne unna tannlegestolen. Men hun lengtet etter et nytt smil. Se hvordan det gikk.

Heidis utfordring: Overvinne tannlegeskrekk

5-10% av voksne unngår tannlegebesøk grunnet tannlegeskrekk. Heidi var en av disse. Hun begynte med en grundig undersøkelse og røntgen.

Adrian Matic, vår erfarne tannlege, lyttet til hennes ønsker og forventninger og laget en behandlingsplan, som ivaretok både hennes ønsker og budsjett.

Se film nederst på siden for oversikt av hva Heidi gjorde av behandling og hvor mye det kostet.

Tannlegen, ikke så ille som man kanskje tror?

«Det er ganske typisk at de som har unngått tannlege i mange år har skapt seg indre forestillinger om at behandlingen vil være veldig smertefull og ubehagelig.» sier tannlege Matic.

«Det overrasker pasienten ofte når de oppdager at frykten de hadde var verre enn selve opplevelsen med å gjennomføre behandlingen.»

Preparering av tenner og midlertidige kroner

Preparering av tenner for nye kroner var nødvendig. Dette må til for å lage plass til de nye kronene. Og sliping av tenner er en av de tingene folk kvier seg for. Hvordan opplevde så Heidi akkurat dette?

«Akkurat behagelig kan man jo ikke si det er, men jeg hadde fryktet det var verre. De sparte ikke på bedøvelsen, så jeg syns ikke det var så ille.»

Etter prepareringen fikk Heidi midlertidige kroner. Allerede da fikk hun en anelse om hvordan dette skulle bli.

Og reaksjonen var positiv.

Når Heidi godkjente utseendet på de midlertidige kronene, gikk vi videre til de endelige zirkon-kronene.

Ser seg selv med midlertidig tenner
Heidi og tannlege Adrian
Heidis liv etter behandlingen

Det endelige resultatet var et strålende, naturlig smil som Heidi stolt bærer. Hun mottar kontinuerlig positive tilbakemeldinger og har gjenoppdaget glede ved å smile.

Heidi reflekterer over hvordan behandlingen har forandret hennes holdning til tannhelse. Fra å skjule sitt smil med hånden, smiler hun nå ubekymret og har overvunnet sin tannlegeskrekk.

«Jeg holder ikke hånden foran munnen når jeg smiler lenger», sier Heidi.

Se film for oversikt av hva Heidi gjorde av behandling og hvor mye det kostet.

Kostnader og økonomi: Forutsigbarhet og tilpasning

Vi på OralCare forstår og har respekt for at økonomi spiller en stor rolle i beslutningen om tannbehandling.

Det vi kan tilby deg er

  • Prisoversikt på forhånd
  • Fleksible betalingsløsninger
  • Finne løsninger som passer budsjettet ditt

Klar for å ta skrittet? Kontakt OralCare tannklinikk for en uforpliktende konsultasjon og start din reise mot et strålende smil i dag.

Kontakt OralCare

Har du spørsmål om tannbehandling hos OralCare? Eller ønsker å bestille time? Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg. Eller ring oss på 22 10 44 89.