Trosser tannlegeskrekken: Vil ha nye tenner

Åge kjenner på tannlegeskrekken, men har nå bestemt seg for å gjennomføre prosessen med å få satt inn nye tenner.

– Jeg har lenge tenkt på å få fikset dette, men har aldri kommet så langt. Det har gått mange år! Etter mye nøling ringte jeg hit. Det er virkelig stort for meg å være her og si det sånn.»

– Jeg har fem barn. De har sagt: Pappa, nå må du gjøre noe! Men ingenting har skjedd før nå. Jeg har bestemt meg for at det skal skje!

Se video om Åge litt lengre ned på siden.

Kortversjonen:
Etter å ha nølt i årevis overvinner Åge tannlegeskrekk og bestemmer seg for å gjennomgå en tannbehandling. Prosedyren innebærer å bli lagt i narkose, fjerne eksisterende tenner og erstatte dem med implantater. Etter kirurgien får han satt inn faste midlertidige tenner på implantatene med en gang. Åge sier selv han opplevde minimalt med smerte etter operasjonen. Etter et halvår skal han fortsette behandlingen med å få nye langtids tannerstatninger.

Åge i tannlegestolen

Operasjonsdagen

Før operasjonen venter Åge spent på venterommet. Han er klar, men på grunn av sin tannlegeskrekk skal han nå legges i narkose før implantatoperasjonen.

– Det er bare noen stumper her og der. Jeg har liksom litt av fortennene, men det er jo ingenting. Jeg kunne reparert det jeg hadde, satt inn litt her og litt der, men det er jeg ikke interessert i. Da tar jeg heller ut alt sammen.

Anestesilegen legger Åge i søvn, og kjevekirurg Norbert Velich fjerner det Åge har av tenner og setter inn implantatene.

Faste tenner med en gang

Etter operasjonen skal han til tannlege Adrian for å sette inn de nye broene, som midlertidig vil fungere som hans tenner.

Etter dagens behandling er fullført, er det på tide for Åge å se sitt nye smil. Det er en opplevelse å se seg selv med de nye tennene.

Åge og tannlege Adrian

Rart å kunne tygge maten

Det har nå gått to uker, og Åge skal tilbake til Tannlege Adrian for å fjerne stingene etter operasjonen.

På etterkontrollen tar tannlege Matic av broene og fjerner stingene og setter broene tilbake.

– Alt ser bra ut, sier tannlege Matic.

Åge er fornøyd med svaret.

– Jeg har spist kylling, og alt mulig annet, poteter, så det er egentlig ikke noe problem i det hele tatt! Jeg tenker egentlig ikke så mye på det. Det føles faktisk veldig bra. Det er litt rart å tygge med tenner kanskje, og det er litt rart å prate med tenner noen ganger. Ellers går det bra.

Myk mat-diett
Etter utført All on 4 med faste midlertidige tenner må man de neste månedene spise myk mat. Dette for å la implantatene få ro til å integrere seg med kjevebenet. Hva er myk mat? Unngå feks nøtter og ukokte grønnsaker. Gjør gaffeltesten: kan matens moses med en gaffel? Ja, da er det myk mat.

Kjente lite smerte

– Jeg hadde forventet mer smerte, men har bare tatt Paracet tre ganger, som du kan kjøpe på apoteket. De to stingene nederst har gitt meg litt ubehag, men det er det eneste jeg har hatt de siste dagene. Nå er det borte, sier Åge.

– Resultatet ble flott! Det ser mer naturlig ut når jeg smiler! Jeg har vist det til andre, og de ler seg i hjel! De er ikke vant til å se at jeg har tenner. Jeg tror det kommer til å bli veldig bra! Nå skal jeg rett ned for å kjøpe soft-is, sier Åge entusiastisk.

Ønsker du mer informasjon om tannbehandling hos OralCare, pris eller bestilling av time? Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg. Du kan også ringe oss på 22 10 44 89.