Fikk manglende tenner erstattet
Slik var Simens behandling

Simen slet med å bruke løs protese og ønsket seg faste tenner. Heldigvis er ikke prosessen frem til faste tenner like lang og komplisert som før. Slik fikk Simen faste tenner samme dag.

– Prøvde jo å bruke gebiss, men det nyttet ikke. Jeg ser veldig frem til å få inn faste tenner, sier Simen entusiastisk.

Tannlege Adrian Matic møter Simen på en konsultasjon hos OralCare på Linderud for å «digitalisere pasienten», som vi kaller det.

– Jeg tar foto av ansiktet, 3D-røntgen, fysiske avtrykk med avstøpningsmateriale og gjør en digital skanning. Ingen ubehag eller smerte involvert i dette, forsikrer tannlege Matic overfor Simen.

Kunne få faste tenner

I tiden frem til neste konsultasjon blir røntgen vurdert av kirurg og radiolog og det blir laget et Smiledesign-prosjekt.

Resultatet av vurderingene konkluderte med at Simen kunne få utført All on 4 – behandling, som betyr at han planlegges for faste midlertidige tenner på implantat.

Hva er All on 4 – egentlig?

All on 4 er ikke det samme som å bare sette inn 4 implantat med en bro.

All on 4 er derimot en behandlingsmetodikk som gjør at implantatene settes inn på en bestemt måte slik at faste tenner med en gang, har størst sjanse for å bli oppfylt – helt trygt.

Hos OralCare viser intern statistikk at 9 av 10 pasienter satt opp med en behandlingsplan for All on 4, faktisk får faste tenner med en gang.

Mer info her: https://oralcare.no/implantat/kortere-tid-til-faste-tenner-pa-implantat/

Se resultat på forhånd

Etter 2 uker er Simen tilbake hos OralCare. Tannlege Matic skal nå presentere Smiledesign-prosjektet for Simen.

– Nå skal jeg vise for Simen hvordan smilet kan se ut. Og da kan han velge litt selv hvilken stil, fasong og farge han ønsker på smilet, sier tannlege Matic.

Start video

Simen er entusiastisk over det han har fått se på skjermen.

– Jeg fikk se Smiledesign-bilder og det er jo helt utrolig at det går an se hvordan tennene blir på en skjerm på forhånd.

Tannlege Matic påpeker at:

– Neste gang Simen går ut fra klinikken har han faste tenner i munnen.

Det syns Simen er motiverende tanke enda han gruer seg litt til selve kirurgien.

Vanlig bedøvelse

Et par uker senere kommer Simen til Attila Nagy, som er kjevekirurg, for å sette inn implantater.

Behandlingen tar omtrent 1,5 time og blir utført med vanlig tannlegebedøvelse. Simen kjenner ikke smerte under inngrepet.

Kun hvis en pasient har stor tannlegeskrekk eller selve behandlingen er svært omfattende kan pasienten bli lagt i full narkose. Men det var ikke tilfelle for Simen.

Dr. Attila Nagy, spesialist i maxillofacial kirurgi.
Dr. Attila Nagy, spesialist i maxillofacial kirurgi.

Etter operasjonen var Attila Nagy fornøyd med resultatet:

– Først måtte vi fjerne gjenstående tenner, deretter det ble satt inn seks implantater fordelt mellom bihulene i overkjeven.

– I tillegg ble kriterier for faste tenner møtt slik at Simen kan faste midlertidige tenner allerede i dag, sier kirurgen.  

Alltid bare 4 implantat?

Enda selve navnet «All on 4» hentyder på fire implantat, begrenser ikke behandlerne seg alltid til bare 4 implantat.

Spesielt i overkjeven velger de ofte å sette inn flere implantater enn 4.

Antall implantat påvirker ikke prisen pasienten betaler hos OralCare – det er kun målet om en god løsning for pasienten som ligger til grunn for slike beslutninger.

Faste midlertidige tenner med en gang

Etter operasjonen sitter igjen Simen i stolen hos tannlege Matic, som nå går i gang med å tilpasse de midlertidige tennene til implantatene.

Dette tannsettet skal Simen bruke i 4 til 6 måneder. Og som en ekstra forhåndsregel må han i denne perioden spise mykere mat.

 

Etter helningstiden – når alt er bekreftet grodd og integrert – skal det lages en ny og sterkere tannerstatning til langtids bruk.’

Etter operasjonen og med nye faste tenner i munnen, kunne en litt sliten Simen konstatere at det hadde gått bra. 

– Det ble veldig bra. Jeg har ikke helt tatt det ordentlig innover meg enda, for nå er jeg såpass sliten, men det ble helt suverent!

Pris på All on 4

Om du sammenligner pris med andre klinikker må du være klar over ulik praksis for prising. Noen klinikker viser bare pris på steg 1: kirurgi og midlertidige tenner og utelater kostnad med nye tenner etter helningsperioden.

Vi har valgt å inkludere i en pris: Kirurgi + midlertidige tenner + nye tenner til langtids bruk.

Priser på All on 4 i en tannløs kjeve

OralCare Oslo:            182 600 kr

Opalia Trondheim:     182 600 kr

Opalia Tromsø:           182 600 kr

OralCare Budapest:    10 420 EUR

Refusjonsrettighet må vurderes av behandlere egenandel blir beregnet.

Pris andre løsninger med implantat OralCare Oslo

Fire implantat + bar/dekkprotese: 117 620 kr

Egenandel 2 implantat med «klikkprotese» *: 11 660 kr

Første konsultasjon og CBCT koster 3390 kroner. Bestill det her.

* Se hvem som kan få refusjon for protese på to implantat https://oralcare.no/implantat/klikkprotese-pa-implantat-i-underkjeve/

Alle priser oppgitt på denne siden er per juli 2023. Spør oss om oppdatert pris på behandlingen når du tar kontakt. Husk også at pris kan endres ut i fra hver enkelt persons situasjon og behandlingsbehov.

Kampanje - Faste tenner for deg med dårlig råd

Mange har økonomiske utfordringer og sliter med å ha råd til visse typer behandlinger. Men hva om vi kunne fortelle deg at det nå finnes en løsning som gjør det mulig å få All-on-4 behandling uten å måtte ha alle pengene klare på forhånd?

I samarbeid med behandlere og tannteknikere har vi utviklet en unik løsning som gjør at alle som kan få faste tenner – kan få det uten å måtte betale en stor sum på én gang.

Dette åpner opp muligheten for mange flere å nyte godt av denne behandlingen uten at

  • økonomien skal være en hindring, og
  • uten å drukne i renter på dyre lån.

Vi tror på tilgang til god tannhelse for alle og er stolte av å kunne tilby denne fleksible løsningen som gjør det enklere for alle å kunne få faste tenner.

Begrenset tilbud

Behandlingen utføres av utvalgte behandlere, som har begrenset med tid. Derfor er det satt et tak på hvor mange slike ordninger vi kan tilby frem til jul.

Ledig nå (Oppdatert 01.08.2023)

  • Tromsø: 13 pasienter
  • Trondheim: 9 pasienter
  • Oslo: 19 pasienter

Vil du vite mer? Fyll ut følgende skjema så tar vi kontakt med deg:

Kontakt oss

Har du spørsmål om behandling, pris/økonomi, timebestilling eller annet, fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg.