Trygderefusjon på tannbehandling i utlandet

Trygderefusjon gis for stønadsberettiget tannbehandling i Norge og EU/EØS-land. Det er samme vurderingsregler for tannleger i Norge og utlandet.

Tannbehandling utført utenfor EU og EØS gir ikke rett til trygderefusjon.

Tannbehandling hos OralCare Budapest gir rett til refusjon fra Helfo

OralCare har lang fartstid i dette og vet hva som skal fylles ut og ordnes for at du skal kunne søke om refusjon fra Helfo. Ved å reise gjennom oss er du trygg på at du slipper å rive deg i håret av irritasjon over papirarbeid i ettertid og en tannlege som ikke skjønner noe av dette.

Behandling i utlandet

Du må betale for hele behandling, og søke om refusjon etterpå. HELFO kan ha saksbehandlingstid på opptil seks måneder.

Krav må sendes inn til HELFO sammen med andre relevante dokumenter innen seks måneder etter avsluttet tannbehandling.

Tannlegene på klinikken fyller kun ut refusjonspapirer til pasienter som de mener faller inn under et av innslagspunktene.

Det fungerer ikke slik at pasienten sier; Fyll ut papirene uansett, jeg vil prøve og se.
Det må settes en diagnose av en tannlege, som passer med et av de punktene. Og tannlegene setter kun diagnose som er deres profesjonelle mening. Derfor; om tannlegen ikke krysser av for et av punktene, så har man rett og slett ikke krav på refusjon.

Det er ingen garanti for at Helfo godkjenner refusjonssøknad etter behandling i utlandet. Noen ganger kan søknaden avslås i sin helhet, eller at deler av søknad ikke blir godkjent.

OralCare Budapest anbefaler at pasienter tar en konsultasjon hos OralCare i Norge. Da kan man lage en behandlingsplan med pris, samt sjekke refusjonsmulighet før tannreise til Budapest. Men hvis man ønsker å reise direkte til OralCare Budapest, er det selvsagt helt i orden.

Kontakt OralCare

Har du spørsmål om tannbehandling hos OralCare? Eller ønsker å bestille time? Fyll ut skjema så tar vi kontakt med deg.

    Jeg bekrefter at jeg ønsker å bli kontaktet på TLF, SMS eller e-post.

    Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen din. Ved å fortsette, aksepterer du at vi bruker informasjonskapsler.