Fast protese på implantat i underkjeve

Fordeler med fast protese

 • Du slipper å bruke proteselim
 • Slipper å være redd for at protesen skal løsne
 • Kan spise mer variert kost og tygge maten bedre
 • Bidrar til å bevare ansiktsform og hindre bensvinn
 • Gir økt selvtillit i sosiale lag med fast underkjeveprotese
Hva er et implantat?
Et tannimplantat er en titanskrue som settes inn i kjevebenet og slik erstatter en manglende tannrot. Titan er biokompatibelt og vokser sammen med kjevebenet. Den nye kunstige tannroten fungerer som forankring for en ny tann eller protese.
Slik fungerer det
Det blir plassert to implantater i underkjeven. På disse implantatene er det trykknappfester. Protesen trykkes ned på festene og sitter så fast. Det er ingen restriksjoner på hva du kan spise annet enn det som sunn fornuft tilsier en protese ikke kan tåle. Du tar selv protesen inn og ut for rengjøring av protesen og rundt implantatene. Det er enkelt å holde rent rundt implantatene og i protesen.
Slik foregår behandlingen
Det blir satt inn to implantat under lokalbedøvelse (vanlig tannlegebedøvelse). Inngrepet tar ca. 60 minutter totalt. Etter ti dager blir stingene fjernet. I denne perioden kan ikke protese benyttes. Deretter må man la implantatene gro fast i kjevebenet i tre måneder før man lager ny protese og setter på trykknappsystemet. Personer som også trenger ny protese i overkjeve får dette sammen med protesen i nedre kjeve.

Er du en kandidat til trygderefusjon?

  • Er underkjeven din helt tannløs i dag?
  • Har du løstsittende protese?
  • Har du problemer med å bruke protesen?
  • Du har ikke rett på annen refusjon eller stønad?
Om du kan svare ja på disse er du en kandidat til å få implantat og klikkprotese med trygderefusjon. Egenandel er kun 9 950 kr (ikke inkludert første undersøkelse og røntgen)
Andre diagnoser, som for eksempel kronisk marginal periodontitt vil utløse andre takster og også andre løsninger. Ta kontakt for mer informasjon om dette.
Hvem kan ikke få implantat
Personer som bruker blodfortynnende medisin, for eksempel Albyl-E og anti-koagulerende medisiner må ta forhåndsregler. De som bruker enkelte typer medisiner mot benskjørhet/osteoporose kan ikke få satt inn implantat. Konsulter din tannlege og fastlege om problemstillingen.